Jönköpings kommun

Boende för dig som kommer från en annan ort

Sedan 1995 har vi på Sandagymnasiet hjälpt våra idrottselever att hitta boende. I åk 1 bor du på något av våra elevboenden "Majstången" eller "Rosen" för att sen i åk 2 och 3 slussas ut i någon av våra lägenheter. Både våra elevboenden och lägenheter ligger nära skolan.

Ledorden som ska genomsyra hela vår verksamhet är:
Glädje, Engagemang, Trygghet, Utmaning och Professionalism - GET UP!

På våra elevboenden bor du tillsammans med flera andra idrottsungdomar. Här får du en trygg start under ditt första läsår på Sandagymnasiet. Tillsammans skapar vi ett boende som du ska trivas med och som ska ge dig alla möjligheter till att fokusera på skola och idrott. I boendet ingår frukost fem dagar i veckan och middag fyra dagar i veckan. Om du bor i lägenhet, ensam eller tillsammans med någon utanför elevboendet kan du alltid beställa middag oavsett vilken årskurs du går i. Vårt boendeteam finns tillgängligt för er som bor i lägenhet och på elevboendet. Tillsammans skapar vi de allra bästa förutsättningarna för att just DU ska lyckas.

På elevboendet har du tillgång till ett eget rum. Du delar kök och allrum och tvättstuga med övriga i boendet.

Ansökan om elevboende

I samband med att du har tackat ja till din plats på idrotten ansöker du om plats i elevboendet via webben inför kommande skolstart. Ansökan om plats i elevboendet sker mellan den 15 mars-2 april. Besked om plats i elevboendet får du först i början av juli då antagningen till ditt program är klart. På elevboendet finns totalt 40 platser. Om du inte får plats på elevboendet kommer du att erbjudas ett rum i någon av våra lägenheter. Medicinska skäl, idrottstillhörighet och avståndet mellan hemort och skola är något som vi tittar på vid fördelningen av plats i elevboendet. På vårt elevboende bor du första läsåret. När du ska flytta från elevboendet kommer vi att vara behjälpliga med ett annat boende.

Boendekostnader

På elevboendet "Majstången" kostar ett rum inkl. frukost fem dagar per vecka och middag fyra dagar per vecka 4 900 kr per månad. I vårt elevboende "Rosen" är hyran 3 800 kr per månad. Hyran för boende i lägenhet varierar beroende på lägenhetens storlek. Bor du i lägenhet betalar du hyra på helårsbasis medan du på elevboendet betalar för tio månader. Bor du i lägenhet tillkommer även kostnader för el och internet. Om man bor på vårt elevboende "Rosen" eller i lägenhet kan man köpa till middagsmål. I våra lägenheter är köken både basutrustade och möblerade. Priserna ovan är enligt 2022 års nivå och kan komma att förändras inför läsåret 2023.

Oavsett boendeform så omfattas du av familjens hemförsäkring.

Du kan ansöka om inackorderingsbidrag från din hemkommun. Lämpligast är att kontakta SYV på din nuvarande skola för mer information.

Björn Johansson

Boendeinstruktör

Malin Källström

Instruktör RIG Rodd/Boendeinstruktör